EN LYCKAD PREMIÄR 1:A MAJ

Bilden visar den hårda slutstriden i lopp1 där Morelia Wibb/ Carl-Johan Jepson drog det längsta strået, en tumnagel efter kom Jaybird Dream/Petter Karlsson som alltså var mycket nära open stretch seger.

Ett lunchtrav inledde säsongen . Premiär för Open Stretch dessutom.
Vi får vänta till nästa travdag innan första vinnaren som använt extraspåret kommer. Ett fint täcke väntar som bekant denna historiska vinnare.


Bra med publik, högtryck på returangen, fina spännande lopp på en bana i fint skick. Ett helt perfekt vårväder är såklart också till stor hjälp.

Skickliga Färjestads kuskarna Magnus Jakobsson och Carl-Johan Jepson var på bra humör och rivstartade säsongen med 3 respektive 2 segrar när krutröken lagt sig. En spännande Champion strid är att vänta. 

Vi är såklart mycket nöjda med att vår trogna publik fanns på plats som vanligt, ingen självklarhet efter alla förändringar på kort tid såsom entré, stängda spelluckor och nu även väskförbud. Tackar därmed publiken som trotsar detta och besöker oss ändå. På sikt kommer detta bli enklare och bättre, ett måste... om publiken skall fortsätta trivas.

Nu Ser fram emot nästa tävlingsdag 19:e Maj då vi första gången kör kval till Breeders Crown, tre och fyraåriga både hingstar/valacker handlar det om med hela 110 000 i första pris i alla fyra loppen. Kommer också köra Weine Perssons minneslopp för att hedra denne Åmålstravets enda 1000 klubbs medlem, en mycket skicklig kusk/tränare så klart, men även en hedersman omtyckt av alla.

Publicerad fredag 3 maj 2024.