O.M.CRAFT BARA BÄST!

EFTER ATT HA LEVERERAT EN FIN AVSLUTNING LITE I SKYMUNDAN NÄR HAN DEBUTERADE
I SLUTET PÅ ÅRET 2021 DEN 27:E DECEMBER. EN DRYG VECKA SENARE VAR DET DAGS FÖR 2:A STARTEN I LIVET. DENNA START RESULTERADE I EN IMPONERANDE SEGER EFTER ATT HA TRAVAT UTVÄNDIGT LEDAREN LOPPET IGENOM !!

Spännande kuriosa Läs nedan>>>


FÄRJESTAD  220104 LOPP 5

O.M.CRAFT kom iväg helt ok från spår tre med voltstart, fick dock omgående hålla till godo med dödspositionen. Jimmy Karlssons Adept blev sedan aldrig avlöst utan fick trava där loppet igenom, såg för en stund ut att få problem att utmana i slutsvängen, detta var en synvilla och väl in på upploppet tog han fram blåstället och sista biten kunde körande Per Henriksen finåka fram till en enkel seger utan att pressas. Tiden blev 1.19,7 2140m med en belöning på 25 000:- Äger och tränar gör Jimmy Karlsson, uppfödaren heter Lennart Johansson och är från Lidköping.

O.M.CRAFT tog denna seger i sin livs andra start som nybliven 10 åring och kördes av snart 76 årige Per Henriksen, en härlig trav händelse som verkligen visar att ingenting är omöjligt. Tilläggas bör dock att nämde Per Henriksen är ett superproffs med en enorm meritlista där segern i Hambletonian är juvelen i kronan.

Pappa till O.M.Craft är MagicCarpentRide vilken var en riktig hårding som travade 1.11,1 som tolvåring och gjorde 117 starter. Karriären började hos nämde Henriksen, då med bas  i Canada, som 3 åring gjorde han där 4 starter med 2 segrar och 2 andrapris med tider mellan 1.11,1-1.11,6 !!!! hamnade sedan som 4 åring i europa där den framgångsrika karriären fortsatte. En riktig hårding till hingst där 10 årige sonen O.M.Craft faktiskt har 5 säsonger kvar på banan om han håller sig frisk.....

 

Publicerad tisdag 18 januari 2022.