Premiärdag med resultat 25 april

Nu är vi igång igen! Säsongspremiären avlöpte i strålande aprilsol. Människor och hästar verkade trivas trots kyliga vindar.

Nyhet för i år: Gå gärna in på youtube och kika på våra lopp. Åmålstravet Dag 1. Se länk nedan.


Strålande solsken och en iskall vind var förutsättningarna när Åmålstravet slog upp sina portar för säsongen 2021. Trots tidig start (11:00) var humöret på topp hos alla inblandade denna söndag.

Denna dag var även startskottet för Travrikes unga 2021. Deltagarna i åldrarna 16-25 från våra banor: Färjestad-Åmål-Årjäng-Arvika kommer att samla poäng under säsongen för att kvalificera sig till finalen som körs i Åmål 17:e oktober. Två lopp i denna serie kördes i dag där våra ungdomar skötte sig alldeles utmärkt och en spännande fortsättning följer. Hela 24 lopp med möjlighet att kvalificera sig till finalen kommer att erbjudas. Fina priser utlovas dessutom i denna serie.

Två hemmasegrar gladde och övertygade stort gjorde Strong De La Hoya körd av Anders Elehn, tränad av Edvardsson/Johnsson samt Smekeruds Bazinga riden av Josefine Ivehag, tränad av Team Eklund. Detta var f.ö. debut i monte vilket verkade passa Bazinga alldeles utmärkt. Flera fina insatser från hemma hästarna såsom pallplatser för Towbar och Eternal Space, dessutom många som tog pengar med placeringar 4-8 efter fina insatser lite i skymundan.

Mister 100% blev Stian Eilefsen som segrade med båda sina egentränade Faks Odin N.O. som visades upp i ett bländande skick och imponerade stort. Juniorchansen vanns av Queen av York och alltmer framgångsrike David Grundmann.

Dagens 2:a lopp vanns av Emma Loqvists fina Prima Kaiser fint framlotsad av Paw Mahony. Pigg som en unghäst är 10 åriga Yippie Chic som här segrade i sin 100:e start och var överlägsen sina konkurrenter, en fin representant för den Svenska travmodellen och fortsättning följer detta sista år på tävlingsbanan.Gladast under dagen var Tränare/Ägare Marianne Martinsson vars Wilhelm Tell här tog sin första men inte sista seger.En trogen gäst på Åmålstravet är genomsympatiske och duktige Hans Crebas som har för vana att visa upp sina travare i ett bländande skick, denna gång segrarinnan i dagens sista lopp O.M Gemma.

Långväga gäst som verkligen uppskattas hade vi i monté ryttarinnan Jägersros Stephanie J Werder som fick med sig en fin 2:a plats med Thebigbangtheory.

Nya Restaurangen fick högsta betyg och blir en stor tillgång framöver.

Nästa travdag är ett Lunchtrav Fredagen 21:a Maj då vi ser fram emot fortsatt fina tävlingar…