HÄRLIG STÄMNING PÅ ÅRETS TRAVGALA

Bilden visar Hans-Erik ”Salle”Salén som tar emot pris från kvällens exellente konferancier Johan Abenius

2019 Års Travgala som inleddes med ett långt välskrivet tal av ordförande Jörgen Wiman var denna gång förlagd till Åmåls Stadshotell som också stod för värdskapet. Detta anrika Hotell har en fantastisk miljö med storslagen interiör och är verkligen värd ett besök. Värdparet Lasse och Elisabeth Orava med personal fixade en synnerligen god buffé och efterföljande efterätt. Alla gäster tog omtag och fyllde sin gáster (mage) till bristningsgränsen vilket är detsamma som ett högt betyg för kökspersonalen. Från festlokalen på 2:a våningen förflyttades alla gäster en trappa ner där Kaffe, Panacotta och Avec kunde avnjutas, ett bra initiativ som höjde säkerheten då trappan kan bli farlig om nån mot förmodan skulle ha alkohol i kroppen. En synnerligen lyckad och trivsam Travgala var det allmänna omdömet vilket känns som fortsättning nästa år….Temat detta år: Mode och design

Nedan kommer lite bilder från prisutdelningen signerade mästerfotograf Björn Martinsson

Stämningen var god redan från start vilket visas på bilden, till vänster i bild visar Tor Mikaelson hur många miljoner Tors Spik skulle fylla på hans skattkista med, fick lov att använda fingrarna då inte bordsgrannen Gösta Rahmn kunde räkna så långt utan kulram.

En nöjd Tomas Blom hyllas som representant för familjens racer sto Kantens Rose och tar emot priserna från Åmålstravets Iia Abenius som också verkar nöjd(klev in i toton då hon debutsegrade på hemmaplan)  Han uppmanade alla gäster att lägga detta namn på minnet inför säsongen 2019 där Stochampionatet är det stora målet, för kvällen snyggt men ledigt klädd i en kostym från Christian Dior och nya Glasögonbågar signerade Mark Jacobs. En fin representant för Dalslands metropolen Åsensbruk.

Grabbarna bakom årets 3 åriga varmblod h/v Towbar, en härlig travare med utvecklingspotential som siktar mot årgångslopp framöver. Till vänster i bild Lennart Widing som har många strängar på sin lyra, förutom Hästkarl är han Hovpredikant och dessutom Sveriges bästa Ledarskribent m.m. Till höger i bild skymtas Johan Rahmn som för det mesta sköter den praktiska biten, näsa för att hitta fina travare har dessa båda herrar som lagt en del tid på att synka varandras klädval, detta lyckades till 100% och därav deras belåtna miner.

Pristagaren Tor Mikalsen ser förskräck ut trots sin stora vana att kliva upp på scenen, detta var nämligen 4 året i följd och detta med 3 olika hästar. Kanske tyckte han att sin livvakt Ingemar Sundqwist satt lite väl långt från scenen, nåja, en fin treåring har han i alla fall i Tors Spik och framtiden är tryggad både sportsligt och ekonomiskt. Självklart ska miljonerna placeras i Statoilaktier (bra tips) då jag är norskfödd sa Tor.

ÅRETS BÄSTA 3 ÅRIGA STO finns hos Maria Lundgren och heter Hejmie, smögs igång under fjolåret men presterade ändå bra vilket indikerar stordåd under 2019. Johan Abenius vid mikrofonen frågar om när A licensen ska aktiveras, det beror på om pappa fortsätter sköta sig och går upp i tid varje morgon , han får ett halvår på sig blev svaret. Vi misstänker att det laddas för fullt i träningen och 2019 blir !!!

Ungdomar som debuterat under året prisas här med blommor och var sin medalj. Prisutdelare är travbanechef Iia Abenius och IT strategen Ingela Liljestrand -Roth t.h. i bild, båda dessa gallanta damer bär kreationer från modehuset Jean Paul Gaultier med design av Sighsten. Emilia Carlsson t.v. i bild har t.o.m. hunnit med att köra lopp med stor häst, har skött sig bra liksom övriga deltagarna(debut med ponnytravare) Saga Bengtsson,Tindra Lindh och Kevin Elg  på bilden och Åmålstravets framtid känns tryggad(ytterligare pristagare fanns, men kunde inte närvara)med tanke på detta, mycket positivt med så många duktiga och hungriga(menade inte mat) ungdomar på gång.

Festklädda med bra klädsmak som är viktig inför kommande travgalor där konkurrensen är mördande, men det börjar ju verkligen lovande var det allmänna omdömet. Gänget hälsade till församlingen att hålla ögonen öppna för att beskåda ”våra sulkykonster” Gänget är från vänster Emilia Carlsson, Saga Bengtsson, Tindra Lindh och Kevin Elg. Åmålstravet önskar dessa duktiga ungdomar lycka till i framtiden!!

John Ö Jensen som tränade årets 4 åriga sto Miami Pellini har här för säkerhets skull tagit med sej sin son Daniel, han berättade att han nu tagit över banskötandet på träningsanläggningen,”pappa höll inte riktigt måttet” sa Daniel som trots sin ringa ålder har flera års rutin och stor känsla för bearbetning av banor. John berättade att Miami Pellini avslutat sin karriär p.g.a. hälsoproblem, detta superstammade sto kliver in i avelsboxen och har där stor potential och vi önskar lycka till !!

Årets fyraåring h/v Varmblod Har Mats Karlsson som sin alltiallo. Han heter Livi More Money och är en riktig krigare som imponerade stort under året, detta innebar 4 segrar och en lagom hög med pengar. Mats tränar på att placera(ryktas om utländska värdepapper) dessa klokt då det lär rulla in betydligt större summor åren som kommer, han avslöjade dock inte exakta placeringar trots att intervjuare Johan Abenius ville ha tips om detta

Årets fyraåriga kallblod var stoet Teknodiva som genomförde en fin säsong och presterade i stort sett bra i varje start, ett toppstammat löfte som är under stark utveckling och” kommer 2019 närma sig toppskiktet bland dom nordiska stona” lovade delägaren Hans-Åke Karlsson som ändå är känd för att hålla en ganska låg profil gällande sina hästar. T.B. Chef Iia Abenius gladdes åt Hans-Åkes skjorta som dessutom hade rätt färg, nämligen Åmålsblå (nästan)vilket är trendigt hos dom stora modehusen f.n.

Åmålsblå skjorta(nästan) hade även Kent Persson efter inrådan av ovan nämnde Hans-Åke, passade också perfekt  ihop med den nyinköpta kavajen vilket var en kombination som tyder på fin smak mumlades det om i församlingen.  Familjens fine travare Bear Turbo blev dessutom ärad med att utmärkelsen ”årets femåring och Tränare Kent trodde på fortsatt fin utveckling där avkastningen går till , hmm det sa han ju aldrig…. en del trodde på ett nytt köp av häst  men det får framtiden utvisa..

Björn Ceder heter årets B Tränare och han är även tränaren bakom Elsa C.B som tog hem titel som årets äldre sto. En strålande säsong för dessa två helt klart. Ceder lovade dessutom dubbla sina siffror upp till 600 000 2019, men enl. säkra källor så ska han tredubbla siffrorna(Di säjer), ville bara ligga lite lågt inför den stora publiken. Del i framgången har såklart också dottern Anna som äger och sköter årets sto Elsa, hon fastnade tyvärr inte på bild denna kväll trots sin vackra kreation från D&G, perfekt matchad ihop med Björns Carlifornian Vita Maglioni (Tröja på svenska eller Pull Over på Franska)

En mera vardaglig bild på Anna Ceder/Elsa C.B. hittades dock i arkivet

En herre som imponerat under året var årets äldre h/v Anotherdewey , priset hämtas av hans tränare/delägare Glenn H Persson som på bilden nöjt berättar för Conferancier Johan Abenius att ”denna kostym köpte jag 19 88 och den passar perfekt ännu” vilket är starkt såklart. Märket är klassiska Cheviot ock det borgar för att kostymen hänger med säkert fram till 2040, till höger i bild ser vi hustru/skötare Monica som strålte över utmärkelsen , hennes klänning är designad av svenske Lars Wallin och halssmycket från Eva Dalgrens kollektion, en fin accessoar perfekt matchad med Glenns slipsnål (tyvärr skymd)

Årets A tränare blev som vanligt den omöjlige John Ö Jensen som redan nu är fast besluten att försvara denna titel även 2019, lovande hästar finns som lär komma ut under vårkanten och visa framfötterna var så säkra. John hade valt en klassisk dansk kostym från By Malene Birger och en matchande Åmålsblå (nästan)skjorta som såg ut att falla intervjuare Johan i smaken, deras allvarliga miner beror på att John avslöjade priset på dessa tøj.

Årets äldre kallblod bland stona blev Hans-Olof Lundgrens kapabla Påla Docka som också är uppfödd av familjen Lundgren och således en alldeles egen produkt, tar emot priset gör ständige följeslagaren i sulkyn Maria Lundgren för kvällen klädd i dress från Italienska modehuset Prada(inköpt på gallerian Corso Como 1o som ligger intill den mäktiga kyrkan Duome i Milano) Maria var också säker på att komma tillbaka 2017 och hämta samma priset.

Kvällens mest återkommande gäst var Maria Lundgren”nästa år kommer ja ro hem mera kategorier ändå” sa hon lite lagom kaxigt” Året Skräll har hon för vana att plocka hem och är därmed varje spelares dröm, de senaste fem segrarna har givit ett total odds på 256,70 med ett snitt på 51,34 vem matchar detta?

Länge har det ryktats om en framgångsrik uppfödare i stan, nu trädde han fram och prisades för sin lilla men naggande goda uppfödning, russinet i kakan heter Ragazza da Sopra som bara ifjol tjänade 60 000:- i snitt per start !!!! nästan 900 000:- totalt och nu hunnit visa att han kan hävda sig i Paris. En riktig Kanontravare som tar steget in i yppersta eliten, under sina besök i Paris har han även lärt om mode och var kvällens bäst klädde, b.l.a. i en kostym från modehuset Chanel designad av svenskättade Carl Lagerfeld. Grattis Håkan Schullström !!!
På scenen för andra gången var Hans-Åke Karlsson, denna gången representant för sin delägde Lill Kvikken. En snabb men nyckfull travare som kan bli ett utropstecken framöver och focus ligger på att hålla humöret på topp då talang finns så det räcker. Hans-Åke har nu blivit van att hämta priser på div. galor runt om i landet, äger ju som bekant ett helt koppel världsstjärnor, sysslan med att hämta priser har nu helt tagits över av honom, har ju skaffat stor scenvana och som han sade: ”ja är snyggare och mera photogenisk än den andre ägaren” aningen självsäkert.
En fantastisk säsong är omdömet gällande Felicia Persson som ständigt återkom till prispodiet( gick inte att hålla räkningen)suveränt duktig tränare/kusk inom ponnytravet. Felicia har dessutom påbörjat en licenskurs gällande dom största travarna och pappa Kent får nu passa på att köra så mycket lopp som möjligt innan hon är färdig med licenskursen. ett tufft men självsäkert uttalande(viskade) hon hade: ”ja är 50 meter bättre än farsan” en bra inställning tycker vi.
En tung titel som delades ut av hästägareföreningen, nämligen årets hästägare: vinnaren heter Kjell Magnusson som blev så här glad trots sin stora vana att hämta priser, hittar till prispodierna med förbundna ögon numera(säjer di). Kjell beställde färgen på blommorna i god tid före, detta för att dom skulle matcha hans nyinköpta accostare (pull over på franska).Prisutdelare Gösta Rahmn t.h. trodde detta snygga plagg var inköpt på Dressman. Prisutdelare t.v. Lars Horwitz såg dock direkt att detta rörde sig om en äkta Armani . Vidare lovade Kjell att han tänker behålla denna titel lång tid framöver.
Conferencier Johan Abenius hade p.g.a. all planering inför galan råkat glömt att handla mat på hemvägen och försöker kompensera frugan med en bukett blommor, som synes utan resultat, fick dock ingen örfil som bilden indikerar och denna miss var snart glömd då kvällen i övrigt var synnerligen lyckad.
Nertyngd av priser blev Bredviks eget affischnamn Mats Karlsson då han plus tidigare utmärkelse fick två nya tunga titlar från hästägareföreningen: Årets Häst och Årets Komet. Mats har stått för jobbet ända sedan han var fölunge. Årets Komet hmm där har nog hustru Gunilla gjort ett bra jobb. Årets Häst heter Livi More Money och visade lovande takter runt om på våra travbanor, en travare med rätt attityd som är på väg att bli en riktig publikfavorit, morötterna får dock inte hästarna ta del av då Mats planerat laga rotfrukter i ugnen med dessa morötter som bas, palsternacka, potatis och havssalt kompletterar sa han. Till höger föreningens kassör som håller ordning och reda på alla stålar, dessutom en stilig man vilket också gäller ordförande Horwitz till vänster. Lars heter han i förnamn och höll kvällen till ära ett mycket inspirerande och klokt tal om sina synpunkter på travets framtid, dessa synpunkter föll församlingen i smaken till 100%
Pristagaren hade detta år köpt en skräddarsydd kostym på en skum bakgata, i Roms sämre kvarter(billigt)men okänt klädmärke och okänd designer(inte snygg heller) drar ner betyget, så för 4:e året i rad. Prisutdelare Iia Abenius ville t.o.m. ha tillbaka buketten: Galans sämst klädde!!
Årets eldsjäl är en herre som kan det mesta och är inte rädd för att rycka in med en hjälpande hand, begåvad och berest är han också i tillägg till allt annat han behärskar, en framstående travkusk/tränare för några år sedan, proffsig bilmekaniker(personlig serviceman till Abelins Pizzaracer b.l.a.)rätt och slätt en riktig handyman, släktforskning inom travets värld ligger också varmt om hjärtat, arbetade SJ verkstaden innan pensionen och på den tiden fanns inga försenade tåg, efter hans pension är det som bekant mycket problem med försenade tåg och en hel del annat elände. Trivs bra i travstugan där han styr med järnhand och håller ordning på det mesta, rycker passande nog in även som hästskötare och är Mörtebols populäraste man (brygger gott kaffe också). Har också satt upp en tuff regel angående allt ljugande i stugan”50%är ok säjer han men absolut inte mer” PRISTAGAREN är i gott sällskap gällande denna titel och tidigare vinnare är storheter som Kjell Magnusson och Johan Rahmn som också känner sig hedrade då dom fått årets vinnare i samma sällskap, vinnare är:
HANS ERIK ”SALLE ” SALÉN
Dessa hungriga vargar har nu hämtat mat för 3:e gången och inte omöjligt att en del sitter kvar och äter än, en person tittar förskräckt in i kameran, nämligen Inskrivnings samordnare och vojlocks utvecklare Janne Hagelbrand, detta efter att någon noterat att han fyllt upp tallriken för 6:e gången